Catalogus van Belgische Numismatische Uitgiften

Discussieboard ~ Conseil de discussion ~ Discussionboard => Algemene discussies ~ Discussions generales ~ General discussions => Topic gestart door: philippe op november 13, 2018, 10:33:47 am

Titel: Medailleslagen
Bericht door: philippe op november 13, 2018, 10:33:47 am
Hallo
Waarom is er geen lijst waar de medailleslagen in voorkomen. Heb de laatste catalogus gekocht en vind dat er te weinig medailleslagen voorkomen als in de catalogus van Morin
Ja, de exemplaren in de sets kennen we allemaal, maar het zou mooi zijn als we het lijstje zouden aflopen en kunnen zien of er veel of weinig of er geen zijn, t'is maar een idee hoor  ;)
Grtjs

 
Titel: Re: Medailleslagen
Bericht door: Misslagske op november 13, 2018, 17:11:40 pm
Om te beginnen, het is niet omdat ze in een andere catalogus vermeld zijn, dat deze ook echt bestaan.

We houden voor deze varianten ook dezelfde regel van 3 gevonden exemplaren aan, omdat je dan meestal ook een idee krijgt van de zeldzaamheid en de relatieve marktwaarde.

Bijvoorbeeld de 10 Francs 1974 in medailleslag komt veel voor, maar als je een melding krijgt dat iemand een 10 Francs 1977 heeft gevonden, hoe verzin je daar dan een correcte waarde voor? Daar worden vaak grote fouten gemaakt (volgens mij althans) in andere catalogi.

De catalogus zal nooit compleet zijn, maar zal op termijn er wel naartoe neigen, wanneer iedereen de nieuwe varianten blijft melden. Dit is de enige manier om dat op termijn te bereiken, en deze website is de enige in zijn soort. Als het belangrijk voor je is dat een catalogus boven alles correcte informatie weergeeft, dan ben je op de juiste plaats. Heb je liever de mening van 1 persoon op basis van zijn/haar ervaring, dan zijn daar andere catalogi voor. Ik verkies zelf deze methode waar de kennis van alle verzamelaars gebruikt wordt. Op termijn is dit altijd de beste keuze.

Mvg,
Misslagske

Titel: Re: Medailleslagen
Bericht door: philippe op november 13, 2018, 18:17:48 pm
Hallo Jos
Volledig mee eens, laat ons dan maar verder doen zoals we bezig zijn  ;)
Grtjs
Titel: Re: Medailleslagen
Bericht door: Aernout op november 18, 2018, 10:00:22 am
Laat ons zetten dat dit misschien een goed idee om ons komend 'werkjaar' hier op te focussen.

Ik heb reeds een foto via mail ontvangen van 10 francs 1974 in medailleslag (mogelijks komt deze van andere site, want ik herinner me deze zo een beetje (?) ).

Ik zou zeggen: Hierbij een warme oproep om uw medailleslagen te rapporteren zoals op de foto in de bijlage !!

Enkel zou kunnen we dit aanvullen in de volgende CBNU :)

mvg,
LA