Auteur Topic: Lees dit eerst, vooraleer berichten te plaatsen!  (gelezen 26222 keer)

september 03, 2008, 00:40:33 am

Misslagske

  • Joselito Eeckhout
  • Forum Administrator
  • Master
  • *****
  • Berichten: 4088
    • eBay
Lees dit eerst, vooraleer berichten te plaatsen!
« Gepost op: september 03, 2008, 00:40:33 am »
Welkom op dit forum!

Hier gaan we op zoek naar varianten op munten in de Belgische numismatiek. Dit forum dient als ondersteuning voor de cataloog die gepubliceerd zal worden. Elke variant, waarvan 3 exemplaren hier gemeld zijn, maakt kans om in de cataloog te verschijnen. Heb je zelf iets gevonden dat nog niet in de cataloog staat, ga dan eerst controleren of er hier nog geen exemplaar van is gemeld. Is hij niet te vinden, dan kan je een nieuw bericht plaatsen in de categorie waar hij thuishoort. Voeg een duidelijke afbeelding toe (zonder afbeelding heeft het niet veel zin om het bericht te plaatsen). Indien de afbeelding te groot is, mail ze dan naar de moderator 'Aernout' (gegevens zie bij profiel), en zal dan verkleind teruggestuurd worden, waarna het geen probleem meer zal zijn.

Dit forum proberen we volledig drietalig te zijn, en indien mogelijk, is het ook altijd leuk als je bij het plaatsen van een nieuw bericht hier rekening mee houdt.

Om wat structuur in de titels te steken werken we volgens dit principe:
 Voorbeeld => (1) BFM-109: 2 Francs 1867 - dubbele 7 noord


(1)    = het aantal munten reeds gemeld en staat in het overzicht. Dit zal de moderator plaatsen in de titel en hoeft dus niet zelf te doen ! Afwijkende tekens => CBNU = staat in catalogus, LIT = Enkel een verwijzing naar de litertuur, MD = machine doubling, Onderzoek = meer fotobewijs nodig voor deze in het overzicht kan, etc.
BFM-109    = referentienummer uit de catalogus (Catalogus van Belgische Numismatische Uitgiften)
:    = dubbelpunt om het referentienummer af te sluiten
2 Francs 1867    = Titel van de munt bestaat uit de denominatie van de munt in de taal van uitgifte (Vlaams = Centiemen, Frank -- Frans = Centimes, Franc(s)) en het jaartal
-    = streepje om de titel af te sluiten
dubbele 7 noord    = korte beschrijving van de variant, afwijking, etc.


Heb je vragen over munten die niet in deze periodes passen?

Dan kunnen we de volgende fora aanraden:

www.numisforum.be


Bedankt voor de interesse, en veel speurplezier!

PS: Als je hier foto's plaatst en als deze worden gebruikt in de papieren of digitale catalogus, worden niet vergoed of anders gecompenseerd! Met dank om hier rekening mee te houden.
« Laatst bewerkt op: juli 09, 2023, 20:23:26 pm door Aernout »